OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD ZVK MEEUWEN - F.T. ANTWERPEN  3-8 (1-6)

DATUM 11-11-2016

DOELPUNTEN 1' Bouzambou 0-1, 2' Darri 0-2, 16' Bouzambou 0-3, 16' Darri 0-4, 18' Ettalaki 0-5, 19' Aabbou 1-5, 20' Ettalaki 1-6, 22' Bahci 2-6, 29' Zaaf 2-7, 30' Bosmans 3-7, 32' Zaaf 3-8(10m).

VERSLAG Voor de bekerwedstrijd waren El Idrissi en Lahcen Aabbou onbeschikbaar.

Antwerpen was natuurlijk gemotiveerd omdat ze hun overwinning tegen ons in de competitie voor de groene tafel omgezet zagen in een 0-5 nederlaag. Als je dan zelf niet scherp aan de wedstrijd begint vraag je om moeilijkheden. En die komen er al in de eerste minuut. Antwerpen zet hoog druk, slecht ontzetten in de voeten van de totaal vrijstaande Bouzambou en de 0-1 staat al op het bord. Nog voor Meeuwen kan bekomen schiet Darri een vrijschop rechtstreeks binnen, na 90 seconden staat het al 0-2.

Na enkele minuten kan Meeuwen zich een beetje herpakken, een vrije trap van Nelis strandt op de vuisten van Zemmouri. Wanneer deze laatste mee gaat voetballen wordt de man-meer situatie goed uitgespeeld en kan Bouzambou zijn 2e van de avond aantekenen. Twee minuten later ontfutselt Darri Bahci de bal en met een mooi hakje zet hij de 0-4 op het bord. Dan zet Knevels een lange ren op maar wordt onderuitgeschoffeld door Zaaf, een rode kaart zou op zijn plaats zijn maar het wordt slechts een gele en Knevels krijgt onbegrijpelijk ook een gele, en dit zal nog gevolgen hebben in de 2e helft. Na de intikker van Ettalaki aan de 2e paal kan Aabbou de score openen voor Meeuwen. Net voor de rust kan Ettalaki de stand nog op 1-6 brengen.

Natuurlijk is de wedstrijd al lang gespeeld maar toch begint Meeuwen scherper aan de 2e helft. Behcet Bahci zet een tegenaanval op en rondt proper af. Het spel is nu iets evenwichtiger. Zaaf kan nog scoren met een vrije trap en Bosmans na een één-twee met Knevels. Wanneer 8 minuten voor het einde Knevels een overtreding maakt krijgt hij hiervoor een lichte 2e gele kaart en moet gaan douchen. Zaaf (die eigenlijk al in de eerste helft onder de douche had moeten staan) knalt de 3-8 eindstand binnen.

Een verdiende zege voor Antwerpen. Ook onze beloften verloren hun wedstrijd voor de beker tegen Antwerpen (1-8) en onze satellietploeg verloor kansloos tegen eersteklasser Celtic Houthalen (0-11).